Bývalý šéf NAKA Branislav Zurian netuší, z čoho je obvinený. Je pripravený sa postaviť pred vyšetrovateľa

NETKY.SK • 21 Máj 2021, 17:55 • 2 min
Bývalý šéf NAKA Branislav Zurian netuší, z čoho je obvinený. Je pripravený sa postaviť pred vyšetrovateľa

BRATISLAVA – Bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Zurian podľa vlastných slov nevie, z čoho bol obvinený a či to súvisí s jeho trestným oznámením na kajúcnika Borisa Beňu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál noviny.sk. „Neviem sa k tomu vyjadriť, lebo stále neviem, z čoho som obvinený. Čítam akurát mediálne výstupy a čítam tam, že by som mal byť obvinený zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a vyzradenia utajovanej skutočnosti. Nemám to ale potvrdené," povedal pre televíziu Joj.


V predmetnom trestnom oznámení podľa portálu Zurian uviedol, že Beňa mu spomínal, že súčasný minister financií Igor Matovič sľúbil Slovenskej informačnej službe navýšenie rozpočtu o 20 miliónov eur, ak príjmu kajúcnika Ľudovíta Makóa.

 

„Môžem kľudne potvrdiť, že ten barter spočíval v tom, ako mi povedal Beňa, že Ľudovít M. mal vydierať v tom čase pána Hegera. Mal ho vydierať v súvislosti so šéfom Tiposu, pánom Kaňkom, ktorý mal byť konateľom nejakej spoločnosti Oliva. Tieto dokumenty mal proti pánovi Hegerovi a v tom čase Ľudovít M. mal s nimi obchodovať," povedal bývalý šéf NAKA. 

Bývalý šéf NAKA doplnil, že nevie potvrdiť ani vyvrátiť skutočnosti, ktoré mu Boris Beňa oznámil. „Tieto skutočnosti som chcel oznámiť vyšetrovateľovi, čo mi nebolo umožnené, dovolené. Myslím si, že z tohto dôvodu je teraz taký problém s mojou osobou," zhodnotil Zurian. 

 

Prečítajte si tiež: Podľa Denisy Sakovej sa prvotná ambícia očistiť krajinu vymkla spod kontroly



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona