Bývalý šéf MMF má na krku ďalšiu žalobu!

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 17:39 • 2 min
Bývalý šéf MMF má na krku ďalšiu žalobu!

PARÍŽ - Bývalého šéfa Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominiqua Straussa-Kahna postavia pred francúzsky trestný súd pre obvinenia z kupliarstva. Informoval o tom dnes jeho právny zástupca i predstavitelia prokuratúry, ktorých citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vyšetrujúci sudcovia po preskúmaní prípadu dospeli k názoru, že sa Strauss-Kahn musí zodpovedať z obvinení z účasti na organizovanej prostitúcii v luxusnom hoteli v severofrancúzskom meste Lille. Prípad je vo Francúzsku známy ako kauza Carlton. 

Dominique Strauss-Kahn (64), v minulosti vplyvný socialistický politik a svojho času nádejný prezidentský kandidát, všetky obvinenia odmieta. Tvrdí, že sa síce zúčastňoval na sexuálnych večierkoch v Lille, ale údajne nevedel, že niektoré prítomné ženy boli prostitútky. Jeho právnik označil rozhodnutie o začatí procesu za ideologicky motivované. 

V prípade usvedčenia z kupliarstva s priťažujúcimi okolnosťami hrozí Straussovi-Kahnovi až desať rokov väzenia a pokuta 1,5 milióna eur. Podľa francúzskych zákonov je totiž kupliarstvo na rozdiel od prostitúcie trestným činom.

Úspešný finančník a politik prišiel o post riaditeľa MMF v roku 2011 po prepuknutí aféry okolo údajného pokusu o znásilnenie chyžnej v newyorskom hoteli. Aféra sa napokon skončila mimosúdnym vyrovnaním, Strauss-Kahn však odvtedy čelí aj ďalším kauzám sexuálneho charakteru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies