Bývalý šéf mafie Toto Riina nebude premiestnený do domáceho väzenia: Naďalej ostáva v špecializovanej nemocnici

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 07:51 • 2 min
Bývalý šéf mafie Toto Riina nebude premiestnený do domáceho väzenia: Naďalej ostáva v špecializovanej nemocnici

RÍM - Súd v talianskom meste Bologna v stredu rozhodol, že bývalý boss sicílskej mafie Cosa Nostra Salvatore "Toto" Riina, ktorý si odpykáva doživotný trest odňatia slobody, by nemal byť premiestnený do domáceho väzenia.

slovakia

left justify in out

V odôvodnení svojho rozhodnutia súd v Bologni uviedol, že ťažko chorému Riinovi (86), ktorý je v súčasnosti umiestnený na špeciálnom oddelení nemocnice v meste Parma vyhradenom pre väzňov, "nie je možné poskytnúť kvalitnejšiu starostlivosť a (odbornú) pomoc". Riina údajne trpí závažným ochorením obličiek, mozgu a srdca.

 

Taliansky kasačný (najvyšší) súd v Ríme požiadal totiž v júni súd nižšieho stupňa aby zvážil, či Riina nemá právo "zomrieť dôstojne" niekde inde ako vo väzení. Žiadosť kasačného súdu okamžite vyvolala vo verejnosti búrku nevôle.

 

Riina patril takmer dve desaťročia medzi najbrutálnejších a najobávanejších "krstných otcov" sicílskej mafie. Riinu, ktorému sa pripisuje zodpovednosť za viac ako 150 nájomných vrážd, odsúdili asi 20-krát na doživotie. Medziiným mal stáť za likvidáciou bojovníkov proti organizovanému zločinu, sudcov Giovanniho Falconeho a Paola Borsellina, ale aj za útokmi v Ríme, Miláne a Florencii, pri ktorých v roku 1993 zahynulo desať ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies