Bývalý šéf kriminálneho úradu Finančnej správy by mal byť už na slobode

NETKY.SK • 13 November 2020, 16:59 • 2 min
Bývalý šéf kriminálneho úradu Finančnej správy by mal byť už na slobode

Ľudovít M., kvôli ktorému si NAKA mala prísť aj po exprezidenta polície, by mal byť podľa medializovaných informácií už na slobode.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií, ktoré portálu topky.sk potvrdili dva zdroje, je Ľudovít M. už na slobode. Ľudovít M. sa rozhodol, že bude spolupracovať s políciou a po jeho výpovedi prišli príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) aj po bývalého policajného prezidenta do nitrianskej mestskej časti Janíkovce a ďalší vysokých predstaviteľov niekdajšieho bezpečnostného aparátu. Podľa informácií portálu je už Ľudovít M. na slobode. Po jeho výpovedi skončil vo väzbe aj Norbert B.

 

 

Bývalý šéf Finančnej správy bol zadržaný 17. septembra. Obvinený je podľa obvinenia aj z týchto aktivít: „Získaval a zhromažďoval rôzne verejne neprístupné a citlivé informácie, ktoré následne poskytoval členom zločineckej skupiny, čím do značnej miery podporoval trestnú činnosť danej skupiny, za čo dostával od zločineckej skupiny vopred dohodnuté finančné ohodnotenie."

 

Obvinený podľa portálu „požiadal kvôli informáciám o trestnej činnosti mocných o štatút utajeného svedka“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona