Bývalý šéf kostarickej federácie Li súhlasil s vydaním do USA

NETKY.SK • 16 December 2015, 08:17 • 2 min
Bývalý šéf kostarickej federácie Li súhlasil s vydaním do USA

BERN - Bývalý prezident Kostarickej futbalovej federácie podozrivý z korupcie v rámci rozsiahleho prípadu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Eduardo Li súhlasil s extradíciou na trestné stíhanie do Spojených štátov amerických.

slovakia

left justify in out

Vo väzbe strávil viac ako šesť mesiacov. Švajčiarske ministerstvo spravodlivosti neuviedlo detaily ohľadom termínu vydania Liho do USA. Päťdesiatsedemročného funkcionára zatkli 27. mája pred kongresom FIFA v zürišskom luxusnom hoteli Baur au Lac, dva dni predtým, ako sa mal oficiálne sa členom exekutívy FIFA reprezentujúcej Futbalovú konfederáciu Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti CONCACAF. Američania stíhajú Liho z korupcie, podvodov a prania peňazí. Li mal údajne brať úplatky v spojitosti s obchodovaním s televíznymi právami pre kvalifikačné zápasy na majstrovstvá sveta a iné turnaje pod hlavičkou CONCACAF.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona