Bývalý šéf KHL je v súvislosti s obnovením SP opatrný

NETKY.SK • 26 Január 2015, 14:08 • 2 min
Bývalý šéf KHL je v súvislosti s obnovením SP opatrný

MOSKVA - - Bývalý prezident Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Alexander Medvedev je veľmi opatrný vo vyhláseniach v súvislosti s obnovením organizácie Svetového pohára.

slovakia

left justify in out

Ten by sa mal konať v lete 2016 v kanadskom Toronte. Hrať by na ňom mali reprezentácie USA, Kanady, Ruska, Fínska, Švédska, Česka, výber ostatných európskych krajín a tím kanadských mladíkov. "Obnovenie tohto podujatia ja zaiste významný medzník. Hovoril som o tom už so súčasným šéfom KHL Dmitrijom Černyšenkom aj prezidentom Ruskej hokejovej federácie (FHR) Vladislavom Tretiakom a zhodli sme sa, že najväčšie problémy sú vždy ukryté v detailoch. Môže ísť o drobnosti v komerčnej sfére, kalendári, zostavách účastníkov či rozhodcoch. Ešte nie je neskoro vyriešiť všetky tieto otázky. V marci nás čaká rokovanie na úrovni vedenia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) a tam sa budeme touto otázkou zaoberať. KHL a FHR chcú spoločne postupovať, aby sme nezostali oklamaní. Je samozrejmé, že organizátor má prednostné právo v komerčných otázkach. Aký by však bol Svetový pohár bez tímu Ruska? Je jasné, že Rusko by malo participovať na tomto podujatí. Musia však byť splnené všetky podmienky. Nejde o vydieranie z našej strany, voláme iba po pokojnej diskusii. Nikto sa nechystá predkladať prehnané požiadavky, no chceme zabezpečiť pre všetkých účastníkov rovnaké športové podmienky," povedal v rozhovore pre R-Sport Alexander Medvedev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies