Bývalý šéf GP SR D. Trnka je podozrivý z trestného činu

NETKY.SK • 22 November 2012, 12:13 • 2 min
Bývalý šéf GP SR D. Trnka je podozrivý z trestného činu

Bývalý šéf GP SR D. Trnka je podozrivý z trestného činu - Politika Terajší námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka je podozrivý, že zneužil právomoci verejného činiteľa.

slovakia

left justify in out

img

Terajší námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka je podozrivý, že zneužil právomoci verejného činiteľa. Ten totiž umožnil prevod bytovky v Bernolákove na spoločnosť Gapeja, ktorá je v konkurze. Tá patrí bývalému spoločníkovi Mariána Kočnera Štefanovi Ághovi. Kočner je Trnkov kamarát. Uvádza to dnešné vydanie denníka Sme.

Túto nehnuteľnosť blokoval na katastri Úrad špeciálnej prokuratúry pre spor medzi bývalými spoločníkmi developérskej firmy. Trnka poslal list jednej zo sporiacich sa strán, v ňom súhlasil s prevodom bytovky napriek tomu, že na to nemá zo zákona oprávnenie. Rozhodnutie prokurátorky Úradu špeciálnej prokuratúry však mohol zrušiť iba generálny prokurátor a aj to iba uznesením, v ktorom vysvetlí, ako porušila zákon.

Úrad boja proti korupcii už odovzdal vyšetrovateľovi svoje podozrenia, že mohlo prísť k viacerým trestným činom vrátane zneužitia právomocí verejného činiteľa. Z toho je podozrivý Trnka.

Vyšetrovateľ podľa Sme vypočul šéfa katastra v Senci Igora Sviteka. Ten mal rešpektovať zákaz prevodu bytovky prokurátorky Úradu špeciálnej prokuratúry a nemal ho povoliť na základe Trnkovho listu.

Pred rozhodnutím o začatí trestného stíhania chce polícia vypočuť aj Trnku.

O prípad sa zaujímajú tiež poslanci Národnej rady (NR) SR. Ako píše dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny, poslanci žiadajú prešetriť tento prevod. Daniel Lipšic (nezávislý) plánuje na parlamentnej schôdzi predložiť uznesenie, aby generálna prokuratúra informovala NR SR o celej veci.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies