Bývalý šéf FBI Comey má už termín vypočutia, bude vypovedať o Rusku

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 06:58 • 2 min
Bývalý šéf FBI Comey má už termín vypočutia, bude vypovedať o Rusku

WASHINGTON - Bývalý riaditeľ amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) James Comey bude 8. júna verejne vypovedať o vyšetrovacej činnosti úradu, súvisiacej s prezidentom USA Donaldom Trumpom.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes výbor Senátu pre dohľad nad tajnými službami. Comey bude pred výborom vypovedať o zasahovaní Ruska do amerických prezidentských volieb, ktoré sa konali vlani v novembri. Členovia výboru budú Comeymu klásť otázky aj o jeho náhlom odvolaní z úradu prezidentom Trumpom.

 

Po verejnom zasadnutí bude nasledovať zasadnutie za zatvorenými dverami. Trump nečakane odvolal Comeyho z funkcie šéfa FBI 9. mája a odvtedy čelí podozreniam - objavili sa totiž správy, že prezident vyvíjal nátlak na riaditeľa FBI, aby ukončil vyšetrovanie jeho bývalého poradcu pre národnú bezpečnosť Michaela Flynna.

 

Comey dohliadal na federálne vyšetrovanie údajných ruských hackerských útokov proti cieľom americkej Demokratickej strany a údajných ďalších tajných akcií súvisiacich s prezidentskými voľbami, vrátane prípadných ruských kontaktov s Trumpovým volebným štábom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies