Bývalý šéf DFB Zwanziger tvrdí, že Niersbach vedel o platbe pre FIFA

NETKY.SK • 27 Október 2015, 22:38 • 2 min
Bývalý šéf DFB Zwanziger tvrdí, že Niersbach vedel o platbe pre FIFA

FRANKFURT NAD MOHANOM - Bývalý šéf Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Theo Zwanziger v utorok povedal, že jeho nástupca Wolfgang Niersbach už v roku 2002 vedel o platbe vo výške 6,7 milióna eur Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) v súvislosti s pridelením organizátorských práv na majstrovstvá sveta 2006.

slovakia

left justify in out

"Nebola to sólo akcia Franza Beckenbauera. Vedomosť o transakcii museli mať aj ďalší poprední členovia komisie Horst Schmidt, Fedor Radmann či Niersbach," odkázal prostredníctvom svojho právneho zástupcu Zwanziger, podľa ktorého peniaze použili na kúpu hlasov v boji o usporiadanie spomenutého šampionátu.

 

Franz Beckenbauer v pondelok priznal, že poslal peniaze FIFA výmenou za finančný grant pre organizačný výbor MS 2006, ktoré sa uskutočnili v Nemecku. V krátkom stanovisku publikovanom viacerými nemeckými internetovými servermi však predseda organizačného výboru MS 2006 Beckenbauer opäť zdôraznil, že o kupovaní hlasov členov riadiaceho orgánu svetového futbalu nemôže byť ani reči.

 

Súčasná hlava DFB Niersbach rovnako popiera akékoľvek obvinenia z možnej korupcie a navyše tvrdí, že o predmetnej platbe sa dopočul až teraz. Totožný postoj zaujal aj dosluhujúci prezident FIFA Sepp Blatter. DFB poveril vyšetrovaním aféry nezávislú právnickú firmu a zároveň uviedol, že až do uzavretia kauzy nebude žiadať od Niersbacha svedectvo pred príslušným parlamentným výborom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona