Bývalý šéf CIA Petraeus dostal podmienku a pokutu

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 09:35 • 2 min
Bývalý šéf CIA Petraeus dostal podmienku a pokutu

CHARLOTTE - Dva roky podmienečne a pokutu vo výške 100.000 dolárov vymeral vo štvrtok súd bývalému riaditeľovi Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Davidovi Petraeusovi za poskytnutie tajných informácií autorke svojho životopisu Paule Broadwellovej, s ktorou mal pomer.

slovakia

left justify in out

Verdikt zaznel na federálnom súde v meste Charlotte, v štáte Severná Karolína. Podľa agentúry Reuters sa Petraeus v rámci dohody o vine a treste ospravedlnil a priznal k neoprávnenej manipulácii s tajnými informáciami.

 

Podľa agentúry AP obžaloba žiadala, aby Petraeus dostal pokutu vo výške 40.000 dolárov. Sudca David Keesler ju však zvýšil na 100.000 so slovami, že musí "odrážať závažnosť činu".

 

Štvorhviezdičkový penzionovaný generál a bývalý veliteľ amerických ozbrojených síl v Afganistane a Iraku David Petraeus sa po prevalení aféry v novembri 2012 vzdal svojej funkcie šéfa CIA.

Petraeusa vyšetrovali kvôli tajným dokumentom, ktoré sa našli v Broadwellovej počítači a dome. Vyšetrovatelia predpokladali, že ich zozbierala, kým pracovala na Petraeusovom životopise. V tom čase mala dvojica mimomanželský vzťah, za ktorý sa obaja verejne ospravedlnili.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona