Bývalý šéf CIA David Petraeus je ochotný slúžiť v Trumpovej administratíve

NETKY.SK • 23 November 2016, 11:46 • 2 min
Bývalý šéf CIA David Petraeus je ochotný slúžiť v Trumpovej administratíve

WASHINGTON - Vyslúžený americký generál David Petraeus dnes naznačil, že je ochotný pôsobiť v administratíve novozvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa, ak by mu bola ponúknutá pozícia.

slovakia

left justify in out

Denník The Wall Street Journal informoval, že s Petraeusom, ktorý odstúpil v roku 2012 z postu šéfa Ústrednej spravodajskej služby (CIA), sa počíta ako s novým ministrom obrany.

 

Petraeus sa vzdal postu v CIA po tom, ako vyšlo najavo, že mal mimomanželský pomer so spisovateľkou Paulou Broadwellovou, ktorá pripravovala jeho biografiu, pričom jej údajne poskytol tajné vládne informácie.

 

Petraeus v rozhovore pre stanicu BBC na otázku, či by bol ochotný slúžiť v Trumpovej administratíve, odpovedal: "Už predtým som bol v pozícii, keď ma prezident v Oválnej pracovni požiadal, aby by som prevzal velenie medzinárodných bezpečnostných síl v Afganistane. Nedokázal som vtedy odvetiť inak než áno."

 

"Ak vás požiadajú, musíte slúžiť, odložiť bokom všetky výhrady založené na predvolebnej rétorike a uvedomiť si, čo je najlepšie pre samotnú krajinu," doplnil ohľadne zmienenej možnosti.

 

Petraeus ako štvorhviezdičkový generál viedol aj medzinárodné sily v Iraku, neskôr ho prezident USA Barack Obama vymenoval za šéfa CIA. Na adresu Trumpa vyhlásil: "Zatiaľ som s ním nebol v kontakte. Ľudia, ktorí sa s ním rozprávali, však tvrdia, že je veľmi vľúdny, zdvorilý, zhovorčivý a veľa sa pýta. Myslím si, že svoj úrad určite zvládne."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies