Bývalý šéf aerolínií: Zmiznuté malajzijské lietadlo zostrelili Američania

NETKY.SK • 23 December 2014, 14:52 • 2 min
Bývalý šéf aerolínií: Zmiznuté malajzijské lietadlo zostrelili Američania

NEW YORK – Bývalý šéf aerolínií a spisovateľ tvrdí, že Američania zostrelili let Malaysia Airlines MH370 pretože sa armáda obávala, že bolo ovládnuté hackermi a malo byť použité v štýle útoku z 11. septembra 2001.

slovakia

left justify in out

Marc Dugain, bývalý  šéf už neexistujúcich Proteus Airlines tvrdí, že lietadlo bolo zostrelené neďaleko americkej vojenskej základne na ostrove Diego Garcia v Indickom oceáne po tom, čo ho ovládli hackeri.

 

img

 

Pre francúzsky web Paris Match povedal, že miestni obyvatelia ostrova Maldivy, neďaleko Diego Garcia mu povedali, že videli nezvestné lietadlo ako letí veľmi nízko.

 

Dugain hovorí o rybároch na malom ostrove, ktorí tvrdili, že videli „veľké lietadlo“ vo farbách Malaysia Airlines 8. marca. Miestni údajne podľa Dugaina našli aj hasiaci prístroj z lietadla vo vode neďaleko ostrova Baarah.

 

Francúz, ktorý sa narodil v Sengale, momentálne pracuje ako spisovateľ. Podľa jeho slov ho varoval pracovník tajnej služby, aby nevyšetroval let MH370.

 

Stroj s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines sa nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo do odľahlých oblastí Indického oceánu. Doteraz sa z nezvestného Boeingu 777 nepodarilo nájsť ani jedinú trosku. Pátranie po stroji sa posunulo v auguste  do južnejších oblastí oceánu a trvať by malo rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies