Bývalý šampión Frank Mir naďalej popiera vedomé užitie nedovolených látok

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 09:18 • 2 min
Bývalý šampión Frank Mir naďalej popiera vedomé užitie nedovolených látok

BRATISLAVA - Podľa Franka Mira sú tvrdenia USADA nepravdivé a zavádzajúce, pričom on si stojí pevne za svojím tvrdením. Pred pár týždňami vyšlo najavo, že ho USADA dodatočne dištancovala na dva roky (od dátumu 8.4.2016).

slovakia

left justify in out

Bývalý šampión ťažkej váhy čelí obvineniam, že užil anabolické steroidy. Dokazujú to aj viaceré vzorky. On však tvrdí, že to nebolo naschvál. Prvé vzorky od Mira zobrali 5. februára. Zaujímavosťou je, že boli negatívne. Krátky čas na to ich testovali zasa ale už novšou metódou potom boli výsledky pozitívne. V druhom testovaní 20. marca našli tieto isté látky, teda druhý pozitívny test za sebou.

 

"Už od začiatku tvrdím, že som vedome neužil žiadnu látku ktorá by bola zakázaná protidopingovou agentúrou. USADA má ale dve verzie môjho prípadu. Je dosť rozčuľujúce, že teraz tvrdia, že si to rozmysleli a testy z februára na ktoré najprv povedali, že sú negatívne sú predsa pozitívne."

 

K prípadu treba dodať, že Frank Mir mal povolené používať látku TRT s ktorou mu dopĺňali testosterón. Ale podľa nových pravidiel je teraz už táto látka zakázaná. Takto sa k tomu vyjadril Mir: "Viac som však nahnevaný preto lebo mi povedali, že zakázaná látka sa mohla dostať do môjho tela už pred dvoma rokmi teda vtedy keď ju ešte USADA ani nezakázala. Ja som v tých časoch legálne užíval náhradu testosterónu."

 

Mir má teraz 37 rokov jeho skóre je 18 výhier a 11 prehier. Ak sa USADA nerozhodne ináč tak jeho dištanc vyprší až niekedy o rok. Čas pracuje určite proti nemu, z posledných 8 zápasov prehral 6 takže ak by chcel toto skóre trocha napraviť tak sa bude musieť posnažiť. Ako 38 ročný to už nebude vôbec jednoduché. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies