Bývalý ruský premiér Kasianov a podporovateľ Západu, dostal tortou do tváre

NETKY.SK • 10 Február 2016, 18:52 • 2 min
Bývalý ruský premiér Kasianov a podporovateľ Západu, dostal tortou do tváre

MOSKVA - Skupina neznámych mužov zaútočila v utorok večer v Moskve na predsedu opozičnej strany Parnas Michaila Kasianova. Útočníci hodili Kasianovovi tortu do tváre, informovala agentúra AP s odvolaním sa na Interfax.

slovakia

left justify in out

Kasianov pre ruskú agentúru uviedol, že v utorok večer, keď večeral v jednej z reštaurácií v moskovskej štvrti Kitaj-gorod, naňho zaútočila skupina asi desiatich mužov neslovanského výzoru: hodili mu do tváre tortu a potom sa mu slovne vyhrážali. Z miesta činu ušli autom, ktoré ich čakalo pred reštauráciou.

 

Politik skutok oznámil na policajnej stanici, kde podal trestné oznámenie pre podozrenie z ohrozenia života a bezpečnosti.

 

Agentúra AP pripomína, že Kasianov bol v poslednom čase častým terčom vyhrážok, takže aj utorkový incident sa javí v inom svetle.

 

Čečenský prezident Ramzan Kadyrov totiž napríklad nedávno označil predstaviteľov opozície za "nepriateľov národa" a vyzval postaviť ich pred súd za podvratnú činnosť. Začiatkom februára Kadyrov na svojom konte na sieti Instagram zverejnil spot, v ktorom sa Kasianov objavuje v zameriavači snajperskej pušky.

 

Okrem Kasianova sa v tomto videozázname objavil aj známy novinár a podpredseda strany Parnas Vladimir Kara-Murza mladší, ktorý sa vlani v októbri obrátil na Vyšetrovací výbor Ruskej federácie so žiadosťou začať stíhať neznáme osoby, ktoré sa ho v máji roku 2015 pokúsili otráviť.

 

Michail Kasianov bol v rokoch 2000-2004 ruským premiérom. V roku 2005 ho súdili za podvodný predaj dvoch luxusných sídel pri Moskve jeho spriateleným firmám. Súd neskôr vily firmám odobral.

 

V roku 2008 chcel kandidovať na prezidenta avšak veľké množstvo podpisov, ktoré podtreboval ku kandidatúre získal podvodne. Komisia ho preto zo zoznamu prezidentských kandidátov vyškrtla.

 

Kasianov nie je v Rusku príliš obľúbený, kvôli jeho prozápadným a proamerickým výrokom a kritike prezidenta Putina. Z čoho vyplýva aj útok na jeho osobu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies