Bývalý ruský agent dostal 14 rokov za žiadosť o zamestnanie vo švédskej firme

NETKY.SK • 21 September 2015, 15:51 • 2 min
Bývalý ruský agent dostal 14 rokov za žiadosť o zamestnanie vo švédskej firme

MOSKVA - Rádiového technika, ktorý v minulosti pracoval pre ruskú vojenskú spravodajskú službu, odsúdili dnes na 14 rokov odňatia slobody za odoslanie sprievodného listu k žiadosti o zamestnanie do istej švédskej spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Gennadij Kravcov pôsobil podľa informácií agentúry AP v rokoch 1990-2005 v ruskej vojenskej rozviedke GRU na pozícii rádiového technika v oddelení satelitnej špionáže. Na obdobie piatich rokov od skončenia pracovného pomeru na tomto mieste mal zákaz zamestnať sa na určitých bezpečnostných pozíciách vzhľadom na citlivý charakter svojej bývalej práce. Po uplynutí tejto lehoty odoslal sprievodný list k žiadosti o zamestnanie do nemenovanej švédskej spoločnosti, ktorú si vyhľadal na internete.

 

Prokuratúra ho obvinila z toho, že odhalil náplň svojej niekdajšej práce, ako aj informácie o vojenskej využiteľnosti dnes už zastaraného rádiového sledovacieho systému.

 

Moskovský mestský súd uznal dnes na základe tejto obžaloby Kravcova za vinného a odsúdil ho na 14 rokov väzenia, ktoré si odsedí vo väznici s najprísnejším strážením.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies