Bývalý rozhodca Vojtech Christov: Úroveň rozhodcov ma zatiaľ neuspokojila

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 10:43 • 2 min
Bývalý rozhodca Vojtech Christov: Úroveň rozhodcov ma zatiaľ neuspokojila

BRATISLAVA - Bývalý medzinárodný futbalový rozhodca Vojtech Christov priznal, že ho v doterajšom priebehu ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) príliš nenadchlo počínanie jeho nasledovníkov.

slovakia

left justify in out

"Celkovo ma ako bývalého medzinárodného arbitra zatiaľ neuspokojila úroveň niektorých rozhodcov na tomto šampionáte. Nielen hlavní arbitri, ale aj postranní či bránkoví urobili doteraz viacero chýb napríklad v dôslednosti," vyhlásil 71-ročný rodák z Vranova nad Topľou pre agentúru SITA.

 

Christov bol počas rozhodcovskej kariéry (1977-1991) účastníkom viacerých vrcholných podujatí, pískal dokonca finále ME 1984 vo Francúzsku. Ako sa mu pozdával výkon poľského rozhodcovského zoskupenia v osemfinálovom dueli Nemecko - Slovensko (3:0)? "Poľskí rozhodcovia ma príliš nepresvedčili o svojich kvalitách. Viackrát sa pomýlili v neprospech jedného aj druhého mužstva, nevšimli si mnohé tečované lopty a podobne," dodal Christov, podľa ktorého bol pokutový kop v 13. min nariadený správne. "Jedenástka, ktorú brankár Kozáčik skvele zneškodnil, bola možno z nášho pohľadu trochu krutá, ale rozhodca ju nariadil úplne správne. Bol to faul v šestnástke, navyše zozadu úder do chrbta, z môjho pohľadu jasná penalta," zakončil Vojtech Christov pre agentúru SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies