Bývalý riaditeľ lesného závodu Kučerík dostal za korupciu desať rokov

NETKY.SK • 25 September 2014, 16:05 • 2 min
Bývalý riaditeľ lesného závodu Kučerík dostal za korupciu desať rokov

BRATISLAVA - Bývalý riaditeľ lesného závodu v Liptovskom Hrádku Rudolf Kučerík pôjde za korupciu na desať rokov do väzenia.

slovakia

left justify in out

O právoplatnom verdikte dnes rozhodol Najvyšší súd SR. "Ide o jeden z najvyšších trestov za korupciu," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

 

Kučerík v rokoch 2007 až 2008 poskytol dvom spoločnostiam odber dreva aj napriek tomu, že neuhrádzali faktúry. Štátnym lesom tak spôsobil škodu 50 miliónov slovenských korún (1,66 milióna eur). Za umožnený odber žiadal úplatok päť miliónov slovenských korún. Na účet svojej priateľky Lívie Galfyovej prevzal 300-tisíc korún, uviedla Tökölyová. Najvyšší súd odsúdil Galfyovú na dva roky podmienečne. Konateľ firmy Pavol Hudáček, ktorý úplatok poskytol, dostal tri roky podmienečne a peňažný trest stotisíc eur. Najvyšší súd tak zmiernil pôvodný rozsudok Špecializovaného trestného súdu, ktorý vlani v júni vymeral Galfyovej tri roky nepodmienečne a Hudáčkovi tiež tri roky basy nepodmienečne a peňažný trest 200-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona