Bývalý riaditeľ IAAF Dolle mal doma 87-tisíc eur, úrady vyšetrujú korupčnú aféru

NETKY.SK • 15 Január 2016, 10:34 • 2 min
Bývalý riaditeľ IAAF Dolle mal doma 87-tisíc eur, úrady vyšetrujú korupčnú aféru

MNÍCHOV - Francúzske úrady zabavili 87-tisíc eur v hotovosti, ktoré našli v dome Gabriela Dolleho, bývalého riaditeľa antidopingového výboru Medzinárodnej atletickej federácie (IAAF). Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Francúzske úrady spoločne s Interpolom vyšetrujú korupčnú aféru a konšpiráciu vnútri IAAF, ktorá sídli v Monaku. Etická komisia IAAF nedávno potrestala Dolleho za účasť v ruskom korupčnom škandáli. Podľa francúzskeho prokurátora našli vyšetrovatelia u Dolleho pri domovej prehliadke bankovky v hodnote 50, 100, 200 a 500 eur rozdelené do ôsmich obálok.

 

Bývalý šéf antidopingového výboru IAAF má od minulého týždňa zastavenú činnosť na päť rokov za účasť na dopingovom škandále v ruskej atletike. Za krytie pozitívnych testov ruských atlétov mal údajne inkasovať na úplatkoch až 220-tisíc eur.

 

Dolle je jedným zo skorumpovaných vysokých funkcionárov IAAF, podľa zverejnenej správy Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) ich nezákonnú činnosť riadil už bývalý prezident federácie Lamine Diack.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies