Bývalý riaditeľ americkej FBI poslal rozlúčkový list kolegom

NETKY.SK • 11 Máj 2017, 09:05 • 2 min
Bývalý riaditeľ americkej FBI poslal rozlúčkový list kolegom

WASHINGTON - Bývalý riaditeľ amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) James Comey uviedol v rozlúčkovom liste, že nemá v pláne zaoberať sa rozhodnutím prezidenta Donalda Trumpa odvolať ho z funkcie ani "spôsobom, ako bolo uskutočnené".

slovakia

left justify in out

Comey v liste napísal, že hoci bude v poriadku, FBI a jeho misia mu budú nesmierne chýbať.

List koloval medzi Comeyho priateľmi a kolegami. Americká spravodajská televízna stanica CNN ho v stredu neskoro večer zverejnila na internete.

Bývalý šéf FBI takisto uviedol, že "v časoch nepokoja by mal americký ľud vnímať FBI ako skalu kompetentnosti, čestnosti a nezávislosti". Dodal, že "je veľmi ťažké opustiť kolektív ľudí, ktorí sú oddaní iba jednému - aby konali správne".

Trump odvolal Comeyho z funkcie riaditeľa FBI náhle v utorok večer, práve keď tento federálny úrad vyšetruje, či sa Trumpov štáb z predvolebnej prezidentskej kampane podieľal na zasahovaní Ruska do amerických volieb.

Comeyho vymenoval do úradu v roku 2013 na desaťročné funkčné obdobie vtedajší prezident Barack Obama.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies