Bývalý priateľ Amendy Knoxovej bude účinkovať ako odborník v talianskej krimišou

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 12:14 • 2 min
Bývalý priateľ Amendy Knoxovej bude účinkovať ako odborník v talianskej krimišou

RÍM - Raffaele Sollecito, ktorý sa stal známym ako bývalý priateľ americkej študentky Amandy Knoxovej a bol spolu s ňou zbavený viny za vraždu Meredith Kercherovej, bude poradcom v talianskej televíznej kriminálnej šou.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovali talianske médiá, Sollecito sa objaví raz do týždňa v programe Il Giallo della Settimana (Záhada tohto týždňa), ktorú vysiela televízna stanica TgCom24, jedna zo súčastí mediálneho impéria rodiny bývalého premiéra Silvia Berlusconiho.


Riaditeľ TgCom24 Paolo Liguori pre denník Corriere della Sera vysvetlil, že "Sollecito bol oslobodený... bol vo väzení, prešiel si odvolaniami a lepšie ako ktokoľvek iný vie, ako funguje justícia, a nám bude rozprávať o svojich snaženiach".
Sollecita s Knoxovou zatkli v talianskom meste Perugia štyri dni po objavení Kercherovej tela. Telo sa našlo v byte, kde mladé ženy spoločne bývali ako účastníčky výmenného študentského pobytu na univerzite v Perugii.


V súvislosti s vraždou Sollecito a Knoxová strávili štyri roky v talianskom väzení, pričom talianske súdy nad nimi vyriekli päť navzájom si protirečiacich verdiktov: najprv boli uznaní za vinných a odsúdení, potom boli označení za nevinných, vzápätí bolo rozhodnuté o obnovení procesu, v ktorom boli znova obvinení, a napokon boli pre nedostatok dôkazov vlani v marci oslobodení.


Sollecito, ktorý vyštudoval počítačové inžinierstvo, sa začiatkom tohto roka dostal na prvé stránky novín, keď oznámil vytvorenie start-upu a sociálnej siete určenej pre ľudí, čo si chcú uctiť pamiatku svojich zosnulých príbuzných či priateľov. Sieť sa má volať Memories, ale zatiaľ nie je funkčná.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies