Bývalý prezidentský kandidát Jeb Bush sa do politiky nemieni vrátiť

NETKY.SK • 13 Január 2017, 12:52 • 2 min
Bývalý prezidentský kandidát Jeb Bush sa do politiky nemieni vrátiť

HOUSTON - Bývalý guvernér Floridy a neúspešný uchádzač o prezidentskú nomináciu Republikánskej strany Jeb Bush vylúčil, že by ešte niekedy kandidoval na nejakú volenú politickú funkciu.

slovakia

left justify in out

Do vlaňajšieho boja o nomináciu Republikánskej strany vstúpil Jeb Bush ako predpokladaný favorit. Veľmi skoro však zo súboja vypadol a podporil kandidatúru Teda Cruza. Napokon však v primárkach oboch porazil víťazný Donald Trump, ktorý bol pôvodne považovaný za outsidera.

 

John Ellis "Jeb" Bush je synom, respektíve bratom dvoch exprezidentov: Georgea Busha staršieho a mladšieho. V rokoch 1999-2007 zastával post guvernéra svojho domovského štátu Florida.

Teraz však vylučuje, že by niekedy v budúcnosti opäť kandidoval za guvernéra alebo iného voleného verejného činiteľa. Podľa vlastných slov sa chce venovať hlavne svojmu podnikaniu a ním založenej nadácií, ktorá presadzuje reformy amerického vzdelávacieho systému.

 

Jeb Bush momentálne vyučuje na Texas A&M University v meste College Station. Študentom vysvetľuje úlohy guvernéra v politickom systéme Texasu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona