Bývalý prezidenti Bushovci budú pravdepodobne voliť Clintonovú

NETKY.SK • 3 November 2016, 08:36 • 2 min
Bývalý prezidenti Bushovci budú pravdepodobne voliť Clintonovú

WASHINGTON- Člen rodiny Bushovcov, George P. Bush, vyhlásil, že poslední dvaja republikánski americkí prezidenti budú možno hlasovať za demokratickú kandidátku Hillary Clintonovú. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spomínaný Bush tým myslel starého otca Georgea H.W. Busha a strýka Georgea W. Busha, ktorí ani jeden verejne nepodporujú republikána Donalda Trumpa. Rozhodnutie bývalých prezidentov nepostaviť sa za svojho straníckeho kandidáta - či už z jednej alebo druhej politickej strany - je zriedkavé. George P. Bush v tejto situácii predpovedá, že bude jediným členom politickej dynastie, ktorý bude v deň prezidentských volieb 8. novembra hlasovať "za priameho a otvoreného kandidáta republikánov".

 

Na otázku agentúry AP, prečo si to Bush myslí, odpovedal, že len špekuluje. Podľa jeho ďalších slov je však kľúčovým signálom skutočnosť, že rodina Trumpovi vôbec nevyjadruje podporu.

 

George P. Bush je synom Jeba Busha, bývalého guvernéra amerického štátu Florida, niekdajšieho predpokladaného favorita na republikánsku prezidentskú nomináciu, ktorého však porazil Trump. Ten dokonca Jeba Busha označil za "málo energického".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona