Bývalý prezident UCI: Odkedy ľudia veria Armstrongovi?

NETKY.SK • 19 November 2013, 12:51 • 2 min
Bývalý prezident UCI: Odkedy ľudia veria Armstrongovi?

AMSTERDAM - Bývalý prezident Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) Hein Verbruggen odpovedal na obvinenia Lancea Armstronga z kamufláže jeho dopingovej minulosti spochybnením Američanovej hodnovernosti. "Odkedy ľudia začali znova veriť Lanceovi Armstrongovi?" reagoval Holanďan v krátkej sms správe pre televíziu NOS.

slovakia

left justify in out

Armstrong pre pondelňajšie vydanie Daily Mail vyhlásil, že Verbruggen sa usiloval zakryť jeho dopingový prehrešok počas Tour de France 1999. Verbruggen po odhalení Armstrongovho užitia zakázaných kortikosteroidov reagoval slovami "musíme niečo vymyslieť", uviedol 42-ročný Texasan. UCI počas pretekov pred 14 rokmi akceptovala Armstrongovo vysvetlenie, že užil krém ako prostriedok liečby. Na základe dodatočného objasnenia mohol Američan pokračovať v najslávnejších etapových pretekoch, ktoré sa skončili jeho prvým celkovým víťazstvom. Verbruggen podľa Armstronga pred akceptáciou dodatočného vysvetlenia vyhlásil, že "by išlo o knokaut pre náš šport". 

UCI aj na základe Armstrongovho vyjadrenia predznamenala, že predvolá Verbruggena pred nezávislú vyšetrovaciu komisiu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona