Bývalý prezident Pakistanu Mušarraf odmieta zodpovednosť za vraždu Bhuttovej

NETKY.SK • 22 September 2017, 14:49 • 2 min
Bývalý prezident Pakistanu Mušarraf odmieta zodpovednosť za vraždu Bhuttovej

ISLAMABAD - Bývalý pakistanský prezident Parvíz Mušarraf odmietol dnes obvinenia, že nesie zodpovednosť za zavraždenie bývalej premiérky Bénazír Bhuttovej, ku ktorému došlo v roku 2007.

slovakia

left justify in out

Bhuttová zahynula pri samovražednom bombovom útoku, ktorý sa odohral 27. decembra 2007 v meste Rávalpindí počas kampane pred prezidentskými voľbami. Bhuttová v nich kandidovala práve proti Mušarrafovi, ktorý bol v tom čase vo funkcii.

 

Vo videoposolstve nakrútenom v jeho londýnskom exile Mušarraf tvrdí, že jediným, kto "mal z Bhuttovej vraždy prospech", bol jej manžel Ásif Alí Zardárí, ktorý sa stal prezidentom, zatiaľ čo on, Mušarraf, musel odstúpiť.

 

V auguste odsúdili v Pakistane na 17 rokov väzenia dvoch policajtov, ktorí boli obžalovaní, že neposkytli Bhuttovej počas atentátu dostatočnú ochranu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies