Bývalý prezident Konfederácie odborových zväzov Ivan Saktor podľahol ťažkej chorobe

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 10:28 • 2 min
Bývalý prezident Konfederácie odborových zväzov Ivan Saktor podľahol ťažkej chorobe

Ivan Saktor bol bývalým primátorom Banskej Bystrice, taktiež pôsobil ako šéf odborárov. Včera podľahol ťažkej chorobe vo veku 66 rokov.

slovakia

left justify in out

Ivan Saktor vydýchol poslednýkrát v stredu neskoro večer. Vo štvrtok ráno o tom informovala RTVS, ktorej to uviedol rodinný príslušník exprimátora.

 

Prečítajte si tiež: Zomrel projektant Gabčíkova Július Binder

 

Ivan Saktor sa narodil 14. októbra 1954 v Lučenci. Vyštudoval Pedagogickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. Študoval sociálnu prácu.  Kedysi pôsobil ako robotník v strojárenskej výrobe, neskôr ako stavebný technik i vedúci. Kandidatúry na župana sa vzdal. Obyvatelia Banskej Bystrice ho zvolili za primátora v roku 2006. Vo funkcii nahradil Jána Králika. Saktora v primátorskom kresle nahradil v roku 2010 Peter Gogola. Súčasným primátorom mesta je od roku 2014 Ján Nosko.

 

Ivan Saktor oznámil v apríli 2017 kandidatúru na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja. Neskôr však tento boj o kreslo župana vzdal. Informoval portál aktuality.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona