Bývalý prezident FC Barcelona sa postavil pred súd pre viaceré závažné obvinenia

NETKY.SK • 25 Február 2019, 16:21 • 2 min
Bývalý prezident FC Barcelona sa postavil pred súd pre viaceré závažné obvinenia

MADRID - Bývalý prezident španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Sandro Rosell sa v pondelok postavil pred súd pre údajné pranie peňazí, ktoré súvisí s predajom televíznych práv na priateľské zápasy brazílskej reprezentácie. Podobného činu sa mal dopustiť aj pri uzatváraní zmluvy medzi Brazíliou a spoločnosťou Nike. Päťdesiatštyriročný barcelonský rodák je tiež obvinený z toho, že je súčasťou zločineckej organizácie. Rosell všetky obvinenia poprel.

slovakia

left justify in out

Pred súd v Madride ho v pondelok priniesli v putách. Od vlaňajšieho zatknutia je Španiel vo väzbe už 21 mesiacov a verejní žalobcovia žiadajú pre Rosella jedenásťročný trest vo väzbe a zároveň navrhli finančný trest vo výške 60 miliónov eur.

 

Okrem Rosella sa pred justíciou zodpovedajú aj jeho manželka a ďalší štyria ľudia. Prokurátori taktiež vyjadrili podozrenie, že Rosell ukrýva nelegálne získané peniaze od niekdajšieho šéfa Brazílskej futbalovej federácie Ricarda Teixeiru. Jeho súd by mal trvať dohromady 10 dní, pričom sa bude ťahať priebežne počas celého marca.

Rosell stál na čele FC Barcelona v období 2010 až 2014. Počas jeho panovania kúpili "blaugranas" brazílskeho reprezentanta Neymara. Aj tento obchod sprevádzal tieň podozrení z daňových únikov. Bývalého šéfa FCB podozrievajú aj z obchodovania s orgánmi, keď podľa španielskych médií v roku 2012 zaobstaral na čiernom trhu pečeň pre Érica Abidala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies