Bývalý prezident FC Barcelona čelí podozreniam z nekalých finančných machinácií

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 11:48 • 2 min
Bývalý prezident  FC Barcelona čelí podozreniam z nekalých finančných machinácií

MADRID - Bývalého prezidenta futbalového klubu FC Barcelona Sandra Rosella a jeho manželku zadržali španielske úrady v súvislosti s ich podnikateľskými aktivitami v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Utorkový zásah sa týkal vyšetrovania údajného prania špinavých peňazí naviazaného na predaj vysielacích práv na zápasy brazílskej futbalovej reprezentácie. Celkovo zatkla polícia päť osôb, totožnosť zostávajúcich troch nezverejnili.

 

Operácia dostala názov podľa bývalého prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Julesa Rimeta "Operation Rimet" a využili pri nej informácie od amerického Federálneho bezpečnostného úradu (FBI) získané pri vyšetrovaní korupčnej aféry vo FIFA. Rosella navyše súdia v Španielsku pre údajný podvod a korupciu okolo prestupu brazílskeho útočníka Neymara do FC Barcelona v roku 2013.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies