Bývalý premiér zo svojej 25-miliónovej rezervy nechal 2 milióny eur

NETKY.SK • 22 Júl 2010, 07:14 • 2 min
Bývalý premiér zo svojej 25-miliónovej rezervy nechal 2 milióny eur

Bývalý premiér zo svojej 25-miliónovej rezervy nechal 2 milióny eur - Politika Z rezervy predsedu vlády bola za prvý polrok minutá a zazmluvnená väčšina finančných prostriedkov. Po dnešnom rokovaní kabinetu to uviedla súčasná šéfka kabinetu Iveta Radičová

slovakia

left justify in out

Z rezervy predsedu vlády bola za prvý polrok minutá a zazmluvnená väčšina finančných prostriedkov. Po dnešnom rokovaní kabinetu to uviedla súčasná šéfka kabinetu Iveta Radičová. "Prehodnocujem, čo bolo zazmluvnené narýchlo po voľbách a tieto finančné prostriedky presúvame postupne na riešenie povodní," vysvetlila s tým, že podľa jej informácií zostali z 25 miliónov len dva milióny eur.
      Zároveň potvrdila, že plní svoj sľub, ktorý dala počas svojej minulotýždňovej pracovnej cesty po východoslovenských mestách a obciach postihnutých júnovými povodňami. Ako prvú odsúhlasila okamžitú finančnú pomoc pre Nižnú Myšľu. Tá pokryje záchranné práce v obci. "Z rezervy premiérky budeme urýchlene distribuovať finančné prostriedky tak, ako som dala slovo, aby sme čo najrýchlejšie uhradili aspoň tie záväzky, ktoré sa týkajú nutných záchranných prác," ozrejmila.
      V Nižnej Myšli poškodili zosuvy pôdy po dlhotrvajúcich dažďoch v noci 4. júna vyše 40 rodinných domov, z ktorých 26 bude potrebné zbúrať a ďalšie rekonštruovať.
      Expremiér Robert Fico (Smer-SD) v júni odmietol, že by ešte pred parlamentnými voľbami minul celú svoju finančnú rezervu. Označil to za výmysly s tým, že z nej nepoužil ani polovicu. Uviedol, že do jeho rezervy natečie 25 miliónov eur a tie sa budú používať na odškodňovanie obetí záplav. Z peňazí pridelených na rozdeľovanie pre malé projekty mal podľa jeho slov ešte polovicu. V tomto roku mal k dispozícii asi 1,6 milióna eur, minulý rok to bol zhruba trojnásobok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies