Bývalý premiér Tsipras chce vo voľbách získať absolútnu väčšinu

NETKY.SK • 7 September 2015, 16:42 • 2 min
Bývalý premiér Tsipras chce vo voľbách získať absolútnu väčšinu

ATÉNY - Bývalý grécky premiér Alexis Tsipras sa dnes vyjadril, že sa usiluje o to, aby jeho radikálna ľavicová strana SYRIZA získala v nadchádzajúcich predčasných parlamentných voľbách absolútnu väčšinu hlasov.

slovakia

left justify in out

Súčasne však naznačil, že ak žiadna zo strán nezíska v parlamente dostatok hlasov na to, aby vládla sama, bude rýchlo vytvorená koaličná vláda. Tsipras na dnešnej tlačovej konferencii povedal, že ak SYRIZA nezíska jasné víťazstvo, "Grécko bude mať vládu, pretože nik si nezoberie na seba zodpovednosť ponechať krajinu bez vlády", citovala ho tlačová agentúra AP.


Nedávne prieskumy verejnej mienky ukázali, že rozdiel v podpore strany SYRIZA a opozičnej Novej demokracie je veľmi tesný, pričom žiadna z nich zrejme nezíska dostatok parlamentných kresiel, aby mohla sama vytvoriť vládu.
Tsipras sa minulý mesiac vzdal funkcie, čím umožnil konanie predčasných volieb 20. septembra.

 

Uskutočnia sa necelých osem mesiacov na to, ako sa Tsipras ujal premiérskej funkcie so štvorročným mandátom. Tento krok urobil preto, že ultraľavicoví členovia SYRIZA namietali voči jeho dohode s medzinárodnými veriteľmi požadujúcimi zvýšenie daní a zníženie štátnych výdavkov výmenou za tretí balík finančnej pomoci Grécku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies