Bývalý premiér Francúzska Balladura má obrovský problém, polícia ho vyšetruje pre jeho pochybné obchody so zbraňami

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 07:15 • 2 min
Bývalý premiér Francúzska Balladura má obrovský problém, polícia ho vyšetruje pre jeho pochybné obchody so zbraňami

PARÍŽ - Bývalý francúzsky premiér Édouard Balladur (88) je podozrivý z napomáhania pri defraudácii spoločenského majetku.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s aférou okolo zbrojárskych obchodov z 90. rokov minulého storočia sa začalo s vyšetrovaním jeho osoby. Informovali o tom dnes justičné zdroje v Paríži.

 

Kauze sa predtým venovali noviny Le Canard Enchaine. Pri predaji troch ponoriek Pakistanu sa dohodli vysoké sprostredkovateľské platby, čo vtedy legislatíva umožňovala. Už roky však pretrváva podozrenie, že časť z týchto finančných prostriedkov sa mohla ilegálne vrátiť do Francúzska, a to do pokladne, z ktorej sa financovala Balladurova kampaň pred prezidentskými voľbami v roku 1995.

 

Vyšetrovanie bude teraz pokračovať až do rozhodnutia vyšetrovacej komisie, či Balladura, ktorý bol predsedom francúzskej vlády v rokoch 1993-1995, postavia pred súd.

 

Samotný expremiér sa podľa francúzskych médií nechal počuť, že postup napadne na najvyššom súde krajiny poukazujúc na fakt, že vyúčtovanie prostriedkov, ktoré svojho času investoval do kampane, akceptoval francúzsky ústavný súd.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies