Bývalý premiér Berlusconi sa vyhol väzeniu v ďalšej súdnej kauze

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 06:30 • 2 min
Bývalý premiér Berlusconi sa vyhol väzeniu v ďalšej súdnej kauze

RÍM - Súd v talianskom Miláne zrušil dnes rozsudok nad bývalým premiérom Silviom Berlusconim a jeho bratom Paolom za poškodzovanie dobrého mena ich politického rivala, pretože uplynula premlčacia doba, ktorá sa na tento trestný čin vzťahuje, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Niekoľko mesiacov pred všeobecnými parlamentnými voľbami v roku 2005 uverejnil denník Il Giornale patriaci Paolovi Berlusconimu prepisy nahrávky telefonátu, v ktorom bývalý minister Pietro Fassino údajne vyvíjal neprimeraný politický nátlak na uzavretie obchodnej zmluvy.
      

Odvolací súd v Miláne zamietol argumenty obhajoby, že Berlusconi a jeho brat sú nevinní, ale vyhlásil, že ich nemožno stíhať za zločin, z ktorého boli obvinení, pretože od jeho spáchania uplynulo príliš veľa času.
      

Zverejnenie informácií proti Fassinovi bolo protiprávne, pretože tie pochádzali z tajného vyšetrovania neúspešného pokusu o akvizíciu banky Antonveneta spoločnosťou Unipol - poisťovňou s prepojením na taliansku ľavicu.
      

Súd rozhodol, že bratia Berlusconiovci budú aj tak musieť zaplatiť 80.000 eur ako odškodné Fassinovi, ktorý je v súčasnosti starostom mesta Turín.
      

Prvostupňový súd vlani odsúdil Silvia a Paola Berlusconiovcov na rok respektíve 27 mesiacov väzenia, ale bratia sa proti rozhodnutiu súdu odvolali, takže rozsudok nenadobudol právoplatnosť.
      

Silvio Berlusconi čelí celému radu ďalších škandálov. Vlani v júni ho odsúdili na sedem rokov väzenia a doživotný zákaz verejných funkcii za sex s neplnoletou marockou tanečnicou a zneužitie právomocí. Berlusconi (77) sa však proti tomuto verdiktu odvolal a ako vodca opozičnej strany Forza Italia sa stále nevzdáva nádeje na návrat do najvyššej politiky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies