Bývalý premiér Aznar čelí podozreniam z nekalého obchodu so zbraňami

NETKY.SK • 30 November 2013, 19:36 • 2 min
Bývalý premiér Aznar čelí podozreniam z nekalého obchodu so zbraňami

MADRID - Bývalý premiér Aznar čelí podozreniam z nekalého obchodu so zbraňami.

slovakia

left justify in out

Španielska socialistická robotnícka strana (PSOE) požiadala bývalého konzervatívneho premiéra Josého Maríu Aznara, aby objasnil, či bol zapletený do lukratívneho predaja zbraní pre Líbyu, Venezuelu a iné štáty. Krok opozičnej strany prišiel po tom, ako médiá priniesli správu o jeho prepojení s týmito aktivitami, informovala dnes agentúra AP.

Hovorca strany Antonio Hernando vo vyhlásení uviedol, že Aznar musí poskytnúť "okamžité vysvetlenie" ohľadom "extrémne závažných" faktov uverejnených na internetovom spravodajskom portáli Infolibre, ktorého pátranie podľa hovorcu odhalilo dôkaz v podobe e-mailovej komunikácie bývalého riaditeľa zadlženej sporiteľne Caja Madrid.

Ten mal požiadať istú spoločnosť zaoberajúcu sa obchodom so zbraňami, aby si najala Aznara ako sprostredkovateľa predaja svojho arzenálu vládam Alžírska, Líbye, Ruska, Venezuely a iných. Aznar, ktorý bol v rokoch 1996-2004 premiérom krajiny, vo svojom oficiálnom stanovisku uviedol, že sa "nezúčastnil žiadnej transakcie vzťahujúcej sa k obchodu so zbraňami".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona