Bývalý predseda ultrapravicovej BNP uteká z Británie do Maďarska

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 18:23 • 2 min
Bývalý predseda ultrapravicovej BNP uteká z Británie do Maďarska

LONDÝN - Britský krajne pravicový politik Nick Griffin chce podľa vlastných slov hľadať v priebehu nasledujúcich šiestich mesiacov útočisko v Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Niekdajší predseda ultrapravicovej Britskej národnej strany (BNP) pre maďarský internetový server 444.hu v uplynulých dňoch vyhlásil, že ak v západnej Európe naozaj prepuknú problémy s al-Káidou a Islamským štátom, zamieri rovnakým smerom vlna Európanov.

 

Maďarský premiér Viktor Orbán sa vo februári nechal počuť, že občania zo západnej Európy by mohli nájsť útočisko pred liberálnymi hodnotami v jeho krajine a získať tým späť vo svojich vlastiach stratenú Európu.

 

Podľa Griffinovho názoru jestvuje už v súčasnosti v Budapešti "nacionalistická komunita" emigrantov vrátane Britov, Francúzov, Švédov a Talianov.

 

Maďarsko sa za vlády Orbána stalo príkladom suverenity, uviedol britský politik. "Dúfam, že Maďarsko a tamojšia vláda prijmú ľudí, ktorí sa stanú autentickými utečencami zo západnej Európy," vyhlásil Griffin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies