Bývalý poradca Bieleho domu dostal od ruskej televízie odmenu vo výške 34- tisíc dolárov

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 06:42 • 2 min
Bývalý poradca Bieleho domu dostal od ruskej televízie odmenu vo výške 34- tisíc dolárov

WASHINGTON - Bývalý poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť generál vo výslužbe Michael Flynn prijal od ruskej štátnej televízie RT čiastku 33.750 dolárov za to, že sa v roku 2015 zúčastnil v Moskve na oslavách desiateho výročia jej vzniku

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov vyšetrovania amerického Kongresu. Člen Snemovne reprezentantov za Demokratickú stranu Elijah Cummings vyzval americké ministerstvo obrany, aby od Flynna požadovalo vrátenie peňazí, pretože americká ústava zakazuje armádnym dôstojníkom vo výslužbe prijímať dary od predstaviteľov cudzích štátov.

 

Americké tajné služby označili vlani ruskú televíziu RT za propagandistický nástroj Kremľa. Okrem finančného daru od RT prijal Flynn aj 11.250 dolárov od ďalších dvoch ruských spoločností vrátane veľkej firmy pôsobiacej v oblasti počítačovej bezpečnosti.

 

Flynn - nominant amerického prezidenta Donalda Trumpa - musel z funkcie poradcu pre národnú bezpečnosť odstúpiť v polovici februára, keď vyšlo najavo, že bol v kontakte s ruským veľvyslancom vo Washingtone Sergejom Kisľakom, pričom o týchto aktivitách klamal viceprezidentovi Mikeovi Penceovi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies