Bývalý poľský prezident Walesa žiada svetské desatoro

NETKY.SK • 22 Október 2013, 12:24 • 2 min
Bývalý poľský prezident Walesa žiada svetské desatoro

VARŠAVA - Bývalý poľský prezident Lech Walesa v pondelok v rámci summitu držiteľov Nobelovej ceny mieru vyzval na zostavenie svetských desiatich prikázaní ako definíciu všeobecných ľudských hodnôt.

slovakia

left justify in out

Urobil tak počas otváracieho prejavu v prvý deň rokovaní laureátov prestížneho ocenenia v poľskej metropole Varšava. Podľa slov niekdajšieho lídra poľského protikomunistického odboja je "potrebné na základoch nového desatora vybudovať svet zajtrajška". Walesa si totiž myslí, že v súčasnosti "určite nežijeme ani v komunizme, ani v kapitalizme", a preto je taktiež nutné sa zamerať na ekonomiku budúcnosti. Ako povedal, "musíme sa čo najskôr dohodnúť na spoločných hodnotách pre všetky regióny sveta".

Laureáti Nobelovej ceny mieru sa vo Varšave stretli na 13. svetovom summite držiteľov prestížneho ocenenia za mierové zásluhy. Summit, ktorého tradícia sa na podnet posledného prezidenta niekdajšieho Sovietskeho zväzu Michaila Gorbačova začala v roku 1999 v Ríme, sa vôbec po prvý raz koná v strednej Európe. Deje sa tak na počesť 30. výročia udelenia Nobelovej ceny mieru Walesovi. Medzi účastníkmi summitu vo Varšave sú aj bývalý juhoafrický prezident Frederik de Klerk, tibetský duchovný vodca dalajláma ako aj iránska právnička a aktivistka Širín Ebadiová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies