Bývalý policajný prezident Petr Lessy žiada od štátu odškodnenie 1,2 milióna

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 15:55 • 2 min
Bývalý policajný prezident Petr Lessy žiada od štátu odškodnenie 1,2 milióna

PRAHA - Niekdajší český policajný prezident Petr Lessy žiada odškodnenie 1,2 milióna Kč a ospravedlnenie za trestné stíhanie, ktoré nasledovalo po obvinení z ohovárania a zneužitia právomoci úradnej osoby v roku 2012.

slovakia

left justify in out

Lessyho potom, ako je známe, odvolali z čela Policajného zboru ČR. Vo funkcii ho nahradil Martin Červíček. Keď však česká justícia vlani v októbri Lessyho trestné stíhanie právoplatne zastavila a vtedajší šéf rezortu vnútra Martin Pecina zrušil rozhodnutie o jeho prepustení, česká polícia mala dočasne dvoch prezidentov. Ich dvojvládie skončilo po viac ako mesiaci zosadením Martina Červíčka. Novým policajným prezidentom sa stal niekdajší námestník šéfa českej polície Tomáš Tuhý. 
      

Petr Lessy pôsobí v súčasnosti ako policajný pridelenec pre SR a Maďarsko.
      

Podľa vlastných slov pre Český rozhlas žiada náhradu ujmy, ktorú mu spôsobilo stíhanie, konkrétne nákladov na trestné konanie, ale aj stratených očakávaných príjmov.
      

Rezort spravodlivosti, ktorému Petr Lessy žiadosť adresoval, má teraz šesť mesiacov na reakciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona