Bývalý pivovar Stein predali v dražbe za 8,5 milióna eur

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 08:55 • 2 min
Bývalý pivovar Stein predali v dražbe za 8,5 milióna eur

BRATISLAVA – Objekt bývalého pivovaru Stein na Blumentálskej ulici dnes v dražbe získala za 8.500.000 eur spoločnosť Dreamfield Property, ktorá je 100-percentnou dcérskou spoločnosťou firmy MiddleCap Investments.

slovakia

left justify in out

Kúpna cena je pritom o 3,8 milióna eur nižšia, ako bola stanovená vyvolávacia cena v dražbe. Tá znela na sumu 12.300.000 eur, znalecká cena bola stanovená na 11.480.000 eur.

Pozemky a objekt bývalého pivovaru Stein sa stali predmetom predaja už po tretíkrát, po roku 2011 sa predával opätovne v dražbe. Na rozdiel od predchádzajúcej aukcie, kedy sa prihlásil len jeden záujemca, ktorý však nepredložil žiadnu cenovú ponuku, tentoraz o kúpu bývalého pivovaru prejavili záujem traja uchádzači, ktorí zložili dražobnú zábezpeku. Na samotnú dražbu však prišli len dvaja z nich. "Bolo to pre nás prekvapenie, čakali sme taký menší súboj o Stein," priznal Peter Vetrák z Dražobnej spoločnosti, a.s.

Ani jeden nereflektoval na požiadavku podania ponuky, kým licitátor neznížil vyvolávaciu cenu na 8,5 milióna eur. Na tú zareagoval zástupca spoločnosti Dreamfield Property. Druhý uchádzač vyššie podanie neuskutočnil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies