Bývalý pápež Benedikt XVI. si spravil výlet do okolia Ríma

NETKY.SK • 26 Júl 2019, 18:47 • 2 min
Bývalý pápež Benedikt XVI. si spravil výlet do okolia Ríma

VATIKÁN - Emeritný pápež Benedikt XVI., bývalá hlava katolíckej cirkvi, absolvoval neplánovaný výlet do Albánskych vrchov neďaleko Ríma.

slovakia

left justify in out

Vatikán v piatok informoval, že 92-ročný Benedikt, ktorý sa vzdal pápežského stolca zo zdravotných dôvodov, odcestoval vo štvrtok do mestečka Castel Gandolfo, ktoré je letným útočiskom Vatikánu. V mestečku navštívil záhrady, v ktorých sa zvykol ako pápež počas dní odpočinku prechádzať.

 

img

 

Ako uviedol hovorca Vatikánu Matteo Bruni, Benedikt tiež navštívil náboženskú svätyňu v Rocca di Papa, povečeral s biskupom z Frascati, mestečka, ktoré je známe pre svoje vína, a následne sa vrátil do Vatikánu, kde žije pokojný život v modlitbách a meditácii. Po ukončení svojho pápežského pôsobenia v roku 2013 sa Benedikt zdržiaval práve v spomínanom Castel Gandolfo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona