Bývalý pápež Benedikt sa sťahuje do vatikánskeho kláštora

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 09:27 • 2 min
Bývalý pápež Benedikt sa sťahuje do vatikánskeho kláštora

VATIKÁN - Emeritný pápež Benedikt XVI. sa "pravdepodobne" vo štvrtok vráti späť do Vatikánu. Informoval o tom hovorca Svätej stolice Federico Lombardi.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak dva mesiace po pápežovej rezignácii, ktorá prekvapila celý svet. Po prvýkrát v histórii tak bude v najmenšom štáte sveta sídliť súčasná aj bývalá hlava rímsko-katolíckej cirkvi. Benedikt sa presťahuje do kláštora Mater Ecclesiae, dvojposchodovej budovy na návrší nad Námestím sv. Petra, ktorú zrenovovali špeciálne pre niekdajšieho pápeža. O podrobnostiach, ktoré budú sťahovanie sprevádzať, Lombardi odmietol špekulovať. "V tejto fáze nie je stanovený žiadny program," uviedol.

Od svojej rezignácie 28. februára Benedikt býval v Castel Gandolfo, luxusnom 55-hektárovom sídle, ktoré je väčšie ako celý Vatikán a nachádza sa 25 kilometrov juhovýchodne od Ríma. Ako prisľúbil, Joseph Ratzinger viedol po svojom odstúpení veľmi diskrétny život a k záležitostiam Vatikánu sa nevyjadroval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies