Bývalý panamský diktátor Manuel Noriega prehral súd s firmou Activision

NETKY.SK • 29 Október 2014, 10:12 • 2 min
Bývalý panamský diktátor Manuel Noriega prehral súd s firmou Activision

LOS ANGELES - Americký súd zamietol žalobu podanú bývalým panamským diktátorom Manuelom Noriegom voči spoločnosti Activision, ktorá vyvíja videohry. Firma v roku 2012 vo videohre "Call of Duty" bez povolenia použila jeho identitu a vykreslila ho v nej ako vraha a nepriateľa štátu.

slovakia

left justify in out

Najvyšší súd v Los Angeles vyniesol rozsudok ešte v pondelok, informovala v utorok agentúra AP. Podľa neho však spoločnosť vo svojom produkte vychádza z Noriegovej podobnosti len okrajovo a postava vystupuje iba v niekoľkých misiách tejto komplikovanej videohry, ktorej celý názov znie "Call of Duty: Black Ops II".

 

Obhajcovia spoločnosti Activision, vrátane bývalého starostu mesta New York Rudyho Giulianiho, na pojednávaní 16. októbra argumentovali tým, že použitie Noriegovho mena a jeho podoba s neslávne známym panamským diktátorom v inkriminovanej videohre je chránená prvým dodatkom americkej ústavy.

 

Noriega (80) bol zvrhnutý v roku 1989 po invázii armády USA do Panamy, následne si odsedel 17-ročný trest okrem iného za drogovú činnosť. Vo Francúzsku ho neskôr obvinili z prania špinavých peňazí. V decembri 2011 ho vrátili do jeho vlasti, kde si odpykáva 20-ročný trest za vraždu, spreneveru a korupciu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies