Bývalý nemecký tréner Lattek má údajne parkinsona

NETKY.SK • 14 Október 2013, 15:09 • 2 min
Bývalý nemecký tréner Lattek má údajne parkinsona

BERLÍN - Denník Bild v pondelok priniesol informáciu, že najúspešnejší nemecký tréner Udo Lattek trpí Parkinsonovou chorobou.

slovakia

left justify in out

"Môj manžel má parkinsona. Keď leží niekoľko dní, zvyčajne potom potrebuje invalidný vozík. Sú dni, keď je stav jeho mysle veľmi nestabilný," povedala pre Bild Lattekova manželka Hildegarda.

Sedemdesiatosemročný bývalý kouč priviedol v roku 1974 Bayern Mníchov k prvému európskemu titulu, celkovo získal 16 trofejí na klubovej úrovni počas tridsiatich rokov. Okrem bavorského klubu pôsobil aj v FC Barcelona, Borussii Mönchengladbach, Borussii Dortmund, Schalke 04 a 1. FC Kolín nad Rýnom. S mníchovským Bayernom sa stal osemkrát majstrom Nemecka, pri kormidle Mönchengladbachu sa tešil dvakrát. Na majstrovstvách sveta 1966 bol asistentom trénera "Nationalelf", Nemci vtedy prehrali vo Wembley vo finále s domácimi Angličanmi 2:4. 

Lattek utrpel v roku 2010 mozgovú príhodu, odvtedy má zdravotné problémy, v ostatnom čase bol aj v nemocnici. Momentálne je v opatere vo svojom dome v Kolíne nad Rýnom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona