Bývalý nemecký raper pôsobiaci v IS prežil vlaňajší nálet pri sýrskej Rakke

NETKY.SK • 4 August 2016, 09:36 • 2 min
Bývalý nemecký raper pôsobiaci v IS prežil vlaňajší nálet pri sýrskej Rakke

WASHINGTON - Bývalý nemecký raper Deso Dogg, ktorý vystupoval v početných videoodkazoch teroristickej organizácie Islamský štát (IS), nebol usmrtený pri vlaňajšom nálete blízko sýrskeho mesta Rakka, ako pôvodne informovali Spojené štáty.

slovakia

left justify in out

Podľa stredajšieho oznámenia ministerstva obrany USA, ktoré priniesol denník The New York Times (NYT), sa vyhodnotenie náletu zo 16. októbra ukázalo ako "nesprávne" a Deso Dogg, občianskym menom Denis Cuspert, tento útok zrejme prežil. Citovaný hovorca Adrian Rankine-Galloway neuviedol žiadne podrobnosti a nie je tak známe, kedy sa Pentagón dozvedel, že Cuspert je stále nažive.


Washington bude podľa hovorcu naďalej zasahovať proti teroristom, akým je Cuspert, keďže ide o postavy, ktoré "plánujú, vykonávajú alebo inšpirujú k útokom proti Západu a spojencom USA".


Správy o tom, že uvedený džihádista pochádzajúci z Berlína je stále nažive, sa podľa NYT objavovali už dávnejšie na internete a pochybnosti o jeho usmrtení vyjadrovala i nemecká spravodajská služba. Cuspertov hlas bol totiž identifikovaný v propagandistickom videu IS, ktoré bolo zverejnené v apríli pod nemeckým názvom An Euch Feinde Allahs (Vám, nepriatelia Alaha).


Rodák z Berlína vystupoval pod menom abú Talha Almání aj v predošlých videoodkazoch IS, kde vyzýval na páchanie teroristických útokov. Jeho úlohou bolo údajne aj verbovanie nových džihádistov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies