Bývalý nemecký generál: USA v Sýrii podporujú teroristov, Rusko ovláda vzdušný priestor

NETKY.SK • 19 Október 2016, 09:28 • 2 min
Bývalý nemecký generál: USA v Sýrii podporujú teroristov, Rusko ovláda vzdušný priestor

BERLÍN – Bývalý generál nemeckej Luftwaffe a exnáčelník generálneho štábu Bundeswehru Harald Kujat v nemeckej televízii ARD vyjadril pochybnosti nad tým, že by Rusko v Sýrii malo byť zodpovedné za stroskotanie prímeria.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kujat v diskusnej relácii Anne Will televízie ARD pripomenuj bývalému americkému veľvyslancovi, že to boli práve americkí vojaci, ktorí po vyhlásení prímeria vybombardovali pozície vládnych vojsk pri meste Deir-ez-Zor, kde zomrelo 92 vojakov. Taktiež povedal, že Američania podporujú teroristov, ktorých označujú za „umiernených povstalcov“. Podľa Kujata totiž už roky cvičia a vyzbrojujú teroristov z an-Nusra. Táto skupina je totiž identifikovaná ako teroristická.

 

V diskusnej relácii moderátorky Anne Will došlo aj na tému bezletovej zóny v Sýrii. Podľa Kujata sa západ snaží vykresliť aktivity ruského letectva ako vojnové zločiny. Rusko pritom začalo ako prvá krajina riešiť patovú situáciu v Sýrii, až po ňom sa do konfliktu v Sýrii zamiešali západné krajiny. Rusko má podľa bývalého nemeckého generála vo vzduchu absolútnu prevahu a bez jeho súhlasu v Sýrii nikto nelieta. „Ak by Rusi chceli, tak by v Sýrii ešte aj vrabce skákali po zemi namiesto lietania vo vzduchu,“ dokreslil Kujat ruskú dominanciu v Sýrii a dodal, že okrem Ruska nemôže v Sýrii nikto garantovať bezletovú zónu.

 

 

Podľa Kujata chce západ diskusiou o bezletovej zóne iba odpútať pozornosť od prímeria na zemi. Podľa neho však majú za jeho zlyhanie zásluhu obe strany.

 

Celá diskusná relácia (v nastaveniach sa dajú vybrať titulky)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies