Guvernér Národnej banky Slovenska dostal od Juraja Šeligu poriadnu nakladačku!

NETKY.SK • 9 August 2021, 18:05 • 2 min
Guvernér Národnej banky Slovenska dostal od Juraja Šeligu poriadnu nakladačku!

Podpredseda strany Za ľudí a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Juraj Šeliga adresoval Petrovi Kažimírovi, aby rezignoval na svoju funkciu guvernéra Národnej banky Slovenska.

slovakia

left justify in out

Juraj Šeliga sa na svojom facebookovom profile vyjadril, že "klbo sa rozpletá!". Prípad sa týka zistenia o Danielovi Čechovi, ktorý je prepojený s Petrom Kažímirom. Priznal sa z prijímania úplatku vo výške 200-tisíc eur.

 

"To je suma, na ktorú bežný občan musí pracovať 25 rokov a aj to by si musel takmer všetko z výplaty odložiť. Človek, ktorý mal dbať na dobrý a efektívny výber dane, bol skorumpovaný. A evidentne to nebolo nič výnimočné, bol to systém, ktorý mal krytie na najvyšších miestach," kritizoval Juraj Šeliga nekalé postupy

 

 

Okrem Petra Kažimíra sa Šeliga pýta aj na jeho nástupcu vo vláde Roberta Fica, Ladislava Kamenického. Nechápe, ako bolo možné, že ľudia, ktorí riadili celú Finančnú správu, dopustili takéto pochybenie, a boli schopní to tolerovať.  

 

Kritika pokračovala ďalej. "Pán Kažimír, nemáte pocit, že by ste po tomto všetkom, čo sa prevalilo, mali odstúpiť z postu guvernéra NBS? Vaši bývalí 'podriadení' sa priznávajú, že brali úplatky!", doplnil podpredseda NR SR Juraj Šeliga. 

 

Bývalý viceprezident finančnej správy Daniel Čech sa priznal k prijímaniu spomínaného úplatku od bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho. Malo ísť o nákup informačných systémov pre finančnú správu, ktoré mal štát zakúpiť od obvineného bratislavského podnikateľa Michala Suchobu a jeho firmy Alexis.

 

Viac sa dozviete: Vážne priznanie Daniela Čecha v kauze Mýtnik 3!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies