Bývalý minister dopravy Brecely by sa mal stať veľvyslancom v Írsku

NETKY.SK • 8 September 2016, 10:43 • 2 min
Bývalý minister dopravy Brecely by sa mal stať veľvyslancom v Írsku

BRATISLAVA - Strana Sieť môže prísť v krátkom čase o svojho nového predsedu. Bývalý minister dopravy Roman Brecely vedie s ministerstvom zahraničných vecí rozhovory o tom, že by sa mal začiatkom budúceho roka stať veľvyslancom v Írsku.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom Denník N. "To kto vám povedal? Dobre som sa pobavil," reagoval najprv Brecely. Neskôr priznal, že "nejaké rozhovory prebehli, ale nič nie je potvrdené, nepodali sme si ruky,“ povedal podľa denníka.


Brecely hovorí, že sa mu nechce preč z krajiny alebo že nevie, či by ho práca veľvyslanca bavila. Prečo sa potom o tom s ministerstvom rozpráva? "Sú veci, ktorým ani ja niekedy nerozumiem, ale s tým sa treba naučiť žiť". Všetko je podľa neho ešte v štádiu hypotézy. "Takýto typ špekulácií ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí nikdy nekomentuje," povedal hovorca rezortu diplomacie Peter Stano.


Brecely sa stal predsedom Siete len nedávno - 13. augusta. Do funkcie ho zvolili ako "krízového manažéra" po tom, čo z nej odstúpil Radoslav Procházka. Brecely sa stal po voľbách ministrom dopravy, z funkcie ho po tom, čo Sieť opustila koalíciu, odvolali. Momentálne má Sieť v parlamente len dvoch poslancov - Procházku a Alenu Bašistovú. Procházka sa chce stať sudcom v Luxemburgu. Brecely po poslednej koaličnej rade vyhlásil, že Sieť sa chce zlúčiť s niektorou z vládnych strán, žiadna z nich o to nejaví záujem.


Denník N pripomína, že Brecely nebude prvý politik, ktorý možno skončí ako veľvyslanec. Na ministerstve zahraničných vecí už takto pracujú napríklad bývalý predsedovia SDĽ Jozef Migaš alebo Peter Weiss. Ponuku byť veľvyslancom mal aj bývalý predseda KDH Pavol Hrušovský.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies