Bývalý mexický prezident venoval svoj dôchodok na boj s detskou rakovinou

NETKY.SK • 28 Február 2017, 07:36 • 2 min
Bývalý mexický prezident venoval svoj dôchodok na boj s detskou rakovinou

MEXIKO - Bývalý mexický prezident Felipe Calderón v pondelok oznámil, že sa rozhodol darovať svoj prezidentský dôchodok neziskovej organizácii, ktorá pomáha deťom s rakovinou. Volá sa Aqui Nadie Se Rinde, čo v preklade znamená Tu sa nik nevzdáva.

slovakia

left justify in out

Calderón verejnosti vysvetlil, že Mexiko poskytuje svojim bývalým prezidentom výsluhový dôchodok, aby sa po odchode z funkcie nemuseli obávať o svoju životnú úroveň a boli odolnejší voči korupcii. A povedal, že on sám dokáže zabezpečiť rodinu z prednáškovej činnosti.

 

Uvedená nezisková organizácia bola založená v roku 2005 a pomáha deťom s rakovinou a ich rodinám. V reakcii na dar vyjadrila nádej, že povzbudí ďalších darcov k podobnému kroku.

 

Bývalý prezident súčasne daroval organizácii prvý šek vo výške 72.775 pesos (približne 3450 eur), ktoré dostáva každé dva týždne.

 

Felipe Calderón bol prezidentom v rokoch 2006-2012, v decembri 2012 ho vo funkcii vystriedal terajší prezident Enrique Peňa Nieto.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies