Bývalý marocký študent plánoval bombový útok s hračkárskym lietadlom

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 06:56 • 2 min
Bývalý marocký študent plánoval bombový útok s hračkárskym lietadlom

BRIDGEPORT - Americké úrady zatkli Maročana, ktorý do USA prišiel na výmenný študentský pobyt a plánoval použiť diaľkovo ovládané hračkárske lietadlo na bombový útok na univerzitu a na federálnu budovu v Connecticute. O prípade dnes informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Mehdi Semlali Fathi (26) z Bridgeportu povedal priateľovi, že si zisťoval, ako možno uskutočniť bombový útok s hračkárskym lietadlom. Rozhovor zaznamenala FBI. Maročan opakovane potvrdil svoj zámer použiť bombu na univerzite a tvrdil, že mal peniaze na útok od drogových dílerov.
      

Fathi prišiel do Spojených štátov v roku 2008 na študentské víza, ktoré mu vypršali v roku 2009. Nenavštevoval totiž nijaké prednášky, na ktoré sa na univerzite vo Virgínii zapísal.
      

Maročan si potom pripravoval žiadosť o azyl. V rozhovore zaznamenanom FBI však tvrdil priateľovi, že si vymyslel falošný príbeh o prenasledovaní za činnosť v politickom disente vo svojej rodnej krajine, aby svoju žiadosť odôvodnil.
      

V Spojených štátoch Fathiho už predtým dva razy zatkli. V roku 2010 ho vo Virgínii zadržali za neoprávnené vniknutie, no obvinenie neskôr stiahli. Potom ho v roku 2012 zatkli v Kalifornii za krádež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies