Bývalý lekár Liverpoolu sa zastal Carneirovej

NETKY.SK • 13 August 2015, 11:56 • 2 min
Bývalý lekár Liverpoolu sa zastal Carneirovej

LONDÝN - Tréner FC Chelsea José Mourinho by sa mal ospravedlniť lekárke tohto anglického futbalového klubu Eve Carneirovej.

slovakia

left justify in out

Takéto presvedčenie vyjadril pre britský rozhlas BBC 5 bývalý lekár FC Liverpool Peter Brukner. Austrálsky odborník na športovú medicínu je presvedčený, že 52-ročný portugalský kouč o jedenásť rokov mladšiu členku realizačného tímu verejne potupil.


Carneirová spoločne s fyzioterapeutom Jonom Fearnom vybehli na trávnik v sobotnom stretnutí úvodného kola najvyššej anglickej súťaže Premier League 2015/2016, aby ošetrili Edena Hazarda. Ten však opateru podľa Mourinha nepotreboval a "modrí" museli v remízovom zápase so Swansea City (2:2) hrať chvíľu iba v deviatich, keďže už predtým prišli o vylúčeného brankára Thibauta Courtoisa.


"Mourinho ukázal, že nedisponuje dostatočným rešpektom. Lekári si počínali stopercentne správne, počkali na pokyn od hlavného rozhodcu Michaela Olivera. Kormidelník do toho nemá čo hovoriť, tak ako mu doktori neordinujú formáciu. Mal by sa ospravedlniť, lebo jej spôsobil potupu na najväčšej možnej scéne," tvrdil Peter Brukner.


Carneirovej podľa Daily Telegraph hrozí strata miesta na lavičke "The Blues" počas súťažných duelov, pracovať by mala už len v tréningovom centre v Cobhame. "Bolo to impulzívne a naivné. Musí rozumieť futbalu," hneval sa temperamentný lodivod. O miesto 41-ročnej rodáčky z Gibraltáru už na sociálnej mikroblogovacej sieti Twitter sarkasticky prejavil záujem niekdajší anglický reprezentant Gary Lineker: "Uchádzač musí chápať futbal, ale nespomenuli nič o medicínskom vzdelaní. Asi sa prihlásim."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies