Bývalý kanonier Trenčína Adi žiari v zámorskej MLS

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 12:16 • 2 min
Bývalý kanonier Trenčína Adi žiari v zámorskej MLS

PORTLAND - Šesť zápasov, štyri góly a dve asistencie. Bývalý kanonier futbalistov AS Trenčín Fanendo Adi žiari po svojom príchode do zámorskej profesionálnej ligy MLS v drese Portlandu Timbers. Posilou amerického tímu sa stal v polovici minulého mesiaca.

slovakia

left justify in out

"Cítim sa tu veľmi príjemne," cituje agentúra AP 23-ročného Nigérijčana, ktorý je v Portlande na hosťovaní z FC Kodaň. Do Dánska prestúpil pred rokom v lete s vizitkou úspešného strelca z Trenčína, za ktorý hrával od roku 2009 s krátkymi medzizastávkami v ukrajinských celkoch Metalurg Doneck, Dynamo Kyjev a Tavrija Simferopoľ. 

 

Adi v oboch svojich premiérových štartoch od začiatku zápasu zaznamenal za Portland dva góly, čím prepisoval klubové historické štatistiky. Navyše ho po vydarenom dueli proti Real Salt Lake vyhlásili za Hráča týždňa v MLS. "Som tu na to, aby som pomáhal mužstvu. Nie je to o individuálnych výkonoch, ale o tíme. Chcem prispieť vždy, keď dostanem príležitosť." Jeho hosťovanie v Portlande by malo trvať už iba necelé dva mesiace, sám však vyjadril záujem zostať a rovnaký cieľ má aj majiteľ klubu Merritt Paulson.

 

Adi je v Portlande posilou na ihrisku i mimo neho. Okamžite po príchode sa Nigérijčan zapojil aj do dobrovoľníckej činnosti a pomáha zbierať jedlo pre rodiny, ktoré potrebujú pomoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona