Bývalý iránsky viceprezident pôjde na 5 rokov do väzenia

NETKY.SK • 22 Január 2015, 11:43 • 2 min
Bývalý iránsky viceprezident pôjde na 5 rokov do väzenia

TEHERÁN - Iránsky najvyšší súd poslal bývalého viceprezidenta na päť rokov do väzenia a nariadil mu zaplatiť pokutu vo výške 10 miliárd rialov (približne 258 300 eur), uviedla v stredu večer štátna iránska agentúra IRNA.

slovakia

left justify in out

Za čo poputuje do väzenia hlavný poradca bývalého prezidenta Mahmúda Ahmadínedžáda Mohammed Réza Rahímí, však agentúra neuviedla. 

 

Miestny súd pôvodne odsúdil Rahímího na 15 rokov väzenia, no najvyšší súd rozsudok znížil na 5 rokov a tri mesiace, uviedla IRNA. Oponenti tvrdej línie prezidenta Ahmadínedžáda dlhodobo kritizovali jeho administratívu z veľkej korupcie. Nástupca Ahmadínedžáda prezident Hassan Rúhání v decembri nezvyčajne ostrým tónom kritizoval vzrastajúcu korupciu v krajine. Prezident povedal, že niekedy sa podplácalo tajne, dnes sa to robí otvorene. Ahmadínedžád neustále opakoval, že on viedol najčistejšiu administratívu v iránskej histórii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies